Τεχνολογία μήτηρ όλων των κακών για τα Παιδιά μας

Αποτέλεσμα εικόνας για παιδια στην αλανα
Στις μέρες το παιδί έχει αλλάξει συνήθειες, τρόπο ζωής. Πλέον τα παιδιά παρασυρόμενα από την υλιστική ζωή αλλάζουν, γίνονται ολοένα και πιο απαιτητικά προς τους γονείς. Αφοσιωμένοι στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα κινητά, τα tablets αφήνουν πίσω τους την χαρά του παιχνιδιού στην αλάνα. Ωραία η τεχνολογία δεν λέω, όμως τα παιδιά χάνονται σε αυτό τον κόσμο, χάνουν το νόημα της επικοινωνίας, της προσωπικής επικοινωνίας, με τους συμμαθητές τους, τους γείτονες τους, ακόμα και με τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Γράφω αυτό το άρθρο όχι γιατί είμαι ψυχολόγος ή κάποιος σπουδαίος επιστήμονας, είμαι και εγώ νέος στα 25 μου χρόνια, όμως βλέπω κάτι δεν πάει καλά με εμάς τους ανθρώπους. Βγαίνω πάω κάπου για καφέ, αντικρίζω παιδιά 5 και 6 χρονών αντί να είναι στον παιδότοπο της καφετερίας, να είναι στο τραπέζι με ένα κινητό στο χέρι για ώρες. Τί κάνουμε, πως μας άλλαξε η κοινωνία και εξέλιξη, δεν κρίνω τους γονείς αλλά πρέπει να αντιδράσουμε.
Τυγχάνει να είμαι γόνος εκπαιδευτικών, ζω καθημερινά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην τάξη. Το μεγαλύτερος μέρος των μαθητών δεν υπακούουν κάνουν του κεφαλιού τους. Δεν φταίει η παιδεία μας, δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί μας από κάπου αλλού ξεκινούν τα προβλήματα. Ίσως το πρόβλημα να είναι η τεχνολογία, κλαίει το παιδί δώσε του το κινητό να ησυχάσει, δεν τρώει το παιδί δώστε κινητό για να φάει. Και ερωτώ αυτή είναι η λύση;;;
Δεν κρίνω, εκφράζω τους προβληματισμούς μου, εξηγήστε στα παιδιά το σωστό, δώστε τους πρωτοβουλίες, στείλτε τα στον αθλητισμό, στην μουσική στην ψυχαγωγία, μην τα πιέζεται στα μαθήματα δεν θα γίνουν όλα τα παιδιά γιατροί, δικηγόροι και επιστήμονες.
Πάρτε τους τα κινητά ,τα βιντεοπαιχνίδια αφήστε τους να παίξουν στην γειτονιά, την αλάνα, να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους . Και εμείς οι μεγαλύτεροι ας αναλογιστούμε τα λάθη μας, ας αφήσουμε τα κινητά, το facebook,το  instagram,το  twitter και ας δείξουμε στα παιδιά μας τον δρόμο που μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας, οι οποίοι δεν είχαν την τεχνολογία μας, αλλά ήταν ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ…

1 comments

 • Mitchell

  Hi, very nice website, cheers!
  ——————————————————
  Need cheap and reliable hosting? Our shared plans start at $10 for an year and VPS plans for $6/Mo.
  ——————————————————
  Check here: https://www.good-webhosting.com/

  Reply

Post your Comments

NAME *
EMAIL *
Website

EnglishGreek